B2C e-mail marketing

Steeds meer mensen beschikken over een computer met internet. In vrijwel ieder huishouden in Nederland heeft het internet inmiddels zijn intrede gedaan. Dit maakt het voor bedrijven en ondernemers mogelijk om op een relatief eenvoudige manier een nieuwe markt voor hun diensten en producten aan te boren. Maar er zit een addertje onder het gras: Een mailing sturen naar een willekeurige groep mensen zal weinig effect hebben. Wanneer uw mailing terecht komt bij personen die totaal niet in uw diensten geïnteresseerd zijn zal dit alleen maar leiden tot ergernis. Sterker nog: U kunt een klacht aan uw broek krijgen wegens het verspreiden van spam. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Pas B2C e-mail marketing op de juiste manier toe
Het verspreiden van een mailing kan een positief effect hebben op uw bedrijfsresultaat. De belangrijkste voorwaarde daarvoor is dat uw B2C e-mail marketing terechtkomt bij de juiste doelgroep. Wanneer u kinderkleding verkoopt dan is uw doelgroep jonge ouders met kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. Wanneer u voeding voor huisdieren verkoopt dan wilt u dat uw mailing terechtkomt bij honden- en kattenbezitters. Daarom is het belangrijk dat u beschikt over de e-mailadressen van personen waarvan u weet dat de kans aannemelijk is dat zij interesse hebben in wat u te bieden heeft. Mailmarket beschikt over een groot adressenbestand, en kan voor u een selectie maken van de doelgroep die mogelijk geïnteresseerd is in uw bedrijf.

Mailmarket kent de regels omtrent e-mail marketing
De wet beschermt consumenten en bedrijven voor het onterecht ontvangen van mailings. De mailadressen waarover Mailmarket beschikt zijn allemaal rechtmatig verkregen. Het zijn allemaal adressen van mensen die hebben aangegeven interesse te hebben voor het ontvangen van voor hen relevante informatie. Wanneer uw mailing door ons bedrijf aan hen wordt verstuurd, is de kans dus groot dat er daadwerkelijk interesse is in de door u aangeboden diensten of producten. De kans dat u een klacht wegens het verspreiden van spam krijgt wordt op deze manier een stuk kleiner. Wij geven overigens de adressen niet aan u door, uw mailing wordt via ons bedrijf verspreid. Ook dit is een voorwaarde die de wet stelt.

Zorg voor een mailing die relevante informatie bevat
B2C e-mail marketing valt of staat met het verstrekken van relevante informatie. Consumenten zijn vooral geïnteresseerd in een scherpe aanbieding of nieuwe producten. Wilt u een nieuw product introduceren, of heeft uw bedrijf seizoen uitverkoop? Dit is het ideale moment om een mailing te versturen. Consumenten zijn dol op koopjes, en ook het ontdekken van nieuwe producten vinden veel mensen leuk. Er is altijd een groep die een product graag als eerste in bezit wil hebben. Door uw doelgroep op het juiste moment te benaderen via een B2C e-mail marketing vergroot u de kans op grotere toestroom naar uw website en toename van uw omzet.

Pakkende teksten zonder fouten
Stel uw B2C e-mail marketing op met korte, pakkende zinnen. Trek de aandacht met een goede openingszin. Zorg ervoor dat uw teksten geen fouten bevatten, dit wekt bij veel mensen ergernis. Laat uw mailing dan ook altijd voordat deze wordt verstuurd controleren op taal- en spelfouten. De spellingcontrole van uw tekstverwerker voldoet lang niet altijd.

Vraag een offerte aan

Denkt u dat e-mail marketing iets voor u of uw bedrijf is? Afhankelijk van de doelgroep die u wilt benaderen, zakelijk of particulier, in een bepaalde regio, binnen en bepaalde leeftijdscategorie, kunnen wij u adviseren over de juiste aanpak.

Neem vrijblijvend contact op voor targeted e-mail marketing

Contact opnemen